KEM PEMANTAPAN JATIDIRI@D'LERENG ADVENTURE

00:02

19/09/2012 - RABU

8.00 PAGI

smua pelajar Degree brkmpul di hadapan prkrgan kampus KPTM Ipoh untuk menaiki bus menuju ke tempat di mana  kursus pemantapan jatidiri mahsiswa dijalakan selama 2 hari 1 malam itu...mcm2 reaksi ada sblum smua bertlak ke kursus trsebut...haha...yg excited,takut,trpksa pergi,xnak pergi mcm2 ada la snang kata...tngu pnya tngu bus kolej lak rosak...so xpa...trpksa la tngu lg beberapa mnit lg bus gantu hnga la jam pkul 9.30 pagi baru la smua brtlak dari kolej.... :))

setibanya kami smua di sana aku trtnya-tnya mcm mna la keadaan tmpat trsebut...okey ke x? dlm hutan ka n mcm2 la yg brmain di fkran aku msa tu hahaa...pstu nak msuk ke tempat kursus tu D'LERENG ADVENTURE....kna naik lori dlu dpn smpang msuk kampung ulu chepo tu...hahaha... rsa cm best pon ada ....adventure sgt...lagi pun ni buat kali prtama pgalaman aku dan juga kwn2 lain prnah naik lori... ;)) excited lak... oke dah smua naik lori pon jalan la masuk ke tempat tu...smasa dlm prjlnan tu mcm2 krenah ada..haha trutamnya plajar prmpuan la..jerit2,takut, n cm2 hahaha...layan je la.... :P




 10.30 PAGI

Alhamdulillah kami smua slamat smpai ke D'LERENG ADVENTURE....hehehe... cantik rpanya tmpt ni...besar luas, sejuk mata memandang di kelilingi hutan alam flora dan fauna ;) ..oke strusnya kami smua mnuju ke dewan utama untuk sesi (1) suai kenal (ICE BREAKING) oleh abg fesi Hasnol...cm2 konsep ice breaking yg dibuat oleh abg fesi tu...antranya... cari saiz kasut dan saiz sluar yg sama...hahah..tp mmg best happening ja... fesi pon sporting habis... :D pecah prut klw gelak hahaha...


2.00 PETANG

sesi strusnya stelah kami smua sudah mkn tgahari dan solat zohor..kmbali ke dewan semula untuk pnergan bagi aktvti MENCARI CINTA @ MINI EXPLORACE ... kami smua dbhgikan bbrapa kmpulan sblum memulakan explorace trsbut...aku dpt kmplan yg ke-3.. 1st task kami kna cari silang kata yg dberikan dan slesai bg kpda marshall bru bleh mula explorace ke next check point...hehee...sblum mula stiap kmpulan dbkalkan 1 krtas,pen dan tali...kami smua kna duduk dlm satu iktan tu jln pon sama2 sorg pon xbleh kluar dri tali trsbut shngga tmat prmainan explorace...agk mncabar dari segi mental,rohani dan jasmani...hehe..so mmg perlukan ksbran n sikap brtlak ansur...


spnjg prjlnan kami mnuju dari satu ke satu check point yg lain dari situ boleh nmpk krjasama dlm stiap kmpulan cmna...hehee...ada yg x saba,ada yg bertngkar hehe..dia byk brmain ngan psikologi smua ni...nk tgk kita mmpu x buat smua ni dlm iktan yg smpit tu jln trhncot-hncot,manyak sngkut2 hehehe...mmg kna byk sabar,brtolak ansur dan teamwork sgt pntg ... :)) so far good... dan dlm byk2 task yg kena buat 2 task ja yg kmpulan aku brjya slesaikan hehehe...Alhamdulillah...mmg best hehe...


9.00 MALAM

Setelah selesai solat maghrib dan Isha serta tazkirah maghrib td..kami semua kmbali semula ke dewan bgi mneruskan lagi aktvti strusnya... iaitu sesi motivasi@ceramah olh seorg Pensyarah yg diimport khas dari UITM... En Fesol...so far sgt bgus cramah yg dbrikan itu...sgt brguna dan brmnfaat untk diri ini dan smua...byk pgisian ada...antranya bgaimna nk brjya dan mnjadi insan yg cmerlang dan mncpai sesuatu mtlmat tu...hmmm...

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images